Arkivet

40 flypassasjerer ble sendt rett hjem igjen


EL ALTET

Rundt 40 britiske passasjerer som kom med et Ryanair-fly fra Manchester, måtte gjøre vendereis da de ankom Alicante-flyplassen på mandag.

De fikk ikke lov til å slippe inn i Spania til tross for at reisedokumentene var gjennomgått og godkjent av både Ryanair og av lufthavnmyndighetene i Manchester før avreise.

- Passasjerene fikk fortalt at de ikke kunne komme inn i Spania uten residencia-kortene. De ble satt på flyet og sendt hjem igjen, forteller en brite ifølge engelske medier.

Blant de som måtte gjøre vendereis var det passasjerer som hadde fått beskjed om at TIE-kortene (utlendings-ID) deres var klare til å bli hentet her i Spania. Andre var kommet for å ferdigstille residencia-prosessen. Begge er gyldig grunn til å ta en nødvendig reise, slik det er definert av britiske myndigheter.

Darren Parmenter, byråd med ansvar for turisme og internasjonale relasjoner i San Fulgencio, sier han har tatt opp problemene med det britiske konsulatet.

- De er klar over disse problemene. Dette er ikke første gang at noen myndighetspersoner på flyplassen ikke er klar over hvilke lover og regler som gjelder, sier Parmenter ifølge The Leader.

Les mer om:

Reise