3 gode spanske restauranter

På mange turiststeder ligger restauranter med utenlands mat på rekke og rad, og det mangler ikke på tilbud av tradisjonell norsk mat.

Spaniaavisen

Publisert 3. juli 2019 11:07

ALTEA/ALBIR/BENIDORM

Men hvor finner man de beste spanske restaurantene? Her har du noen gode tips.

Spansk mat har gjennomgått en ekte revolusjon som i løpet av noen få år har satt Spania i spissen av internasjonal gastronomi. Fem av verdens 20 beste restauranter er i Spania i sammenligning med Frankrike som har to og Italia som har en.

Nord på Costa Blanca finner man flere kjente spanske restauranter, som ofte er å finne i media på grunn av sine gode prestasjoner. 

Vi starter turen i Albir hvor Casa Enrique skiller seg ut for sin gode mat. Restauranten åpnet i Albir i 1997. Lokalet er både romslig og sjarmerende, og har en fantastisk terrasse hvor atmosfæren er særledes hyggelig.

Som på de fleste spanske restauranter er maten basert på middelhavsdietten, og sjømat og fisk er husets spesialitet. Breiflabb med hummer i hvitløksaus er en av husets mest populære retter. Fisken er helt fersk og blir hentet daglig fra fiskemarkedet i Denia, Altea og Villajoyosa. Men restauranten har også et godt tilbud på kjøtt, som kommer fra Avila, og her er lam og pattegris stekt i ovnen to av husets spesialiteter. Restauranten serverer selvfølgelig også paella og har i tillegg et imponerende utvalg av desserter og vin. 

I Altea er utvilsomt restauranten Juan Abril en av de mest populære. Restauranten ligger på første linje foran strandpromenaden og havet, som gir en spektakulær utsikt fra den koselige terrassen. Eieren, Juan Abril, er en meget kjent kokk i området. Helt siden han åpnet restauranten for mange år tilbake har ris og paella vært husets spesialitet, selv om man også får servert meget gode og ikke minst ferske fiske- og kjøttretter her. Arroz a Banda er en populær hovedrett. Det er en enkel ris med relativt få ingredienser som steinfisk og blekksprut, men er veldig god på smak. Man kan også anbefale Arroz Con Marisco (ris med sjømat), Arroz Negro (svart ris) eller Arroz Con Bogavante (ris med hummer).

Prikken over i-en er Punto de Sal Gastro&Beach i Benidorm. Restauranten tilhører en av Spanias meste kjente kokker, Thomas Arribas, som er kjent for sitt moderne spanske kjøkken basert på tradisjonell stil. 

Hos Punto de Sal blir mat kunst, og de fargerike rettene går rett hjem hos de fleste. Uansett om man bestiller fisk, kjøtt eller paella er alle ferske ingredienser av første klasse. Huset er spesielt god på desserter. Her er alt hjemmelaget og det brukes mye organisk bær. Restauranten kan også skryte av å ha noen av områdets beste vinkart, hvor man finner en stor variasjon til en god pris. 

Restauranten ligger rett foran stranden og har en fantastisk utsikt om man sitter ute på terrassen. Men inne er restauranten utsøkt dekorert og passer ypperlig til feiring av en spesiell begivenhet.