25 års jubileum for Den Norske Klubben Torrevieja

I november 1986 samlet ni nordmenn seg for å starte en klubb. Nå skal DNKT feire med brask og bram.

Terje Aspdahl

Publisert 22. september 2011 06:29

TORREVIEJA

Den Norske Klubben Torrevieja ble ikke grunnlagt i Torrevieja, men  i Rojales 28. november 1986. Klubben skulle ha som hovedmål å gi et sosialt tilbud, og dessuten bistå med rettledning til nye nordmenn som kom til Torrevieja.

På den første generalforsamlingen, som først var 19. november 1987, ble medlemmene enige om å forandre navnet til Den Norske Klubben Torrevieja.

– Vi regner november som den offisielle datoen, men vi vil holde jubileumsfesten og gallamiddagen den 29. oktober. Vi både håper og tror været i oktober er bedre enn om vi tok festen i slutten av november, sier leder Jarle Rundhaug til Vikingposten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Få nyhetene på epost når de skjer

Rundhaug er inne i sitt fjerde år som leder for klubben, noe han trives godt med.

– Jeg prøver å ha en uformell lederstil. Vi er oppatt av å få nye medlemmer og mange besøk. Det står også i statuettene at vi skal være en åpen klubb for alle. Jeg tror vi har blitt en bedre klubb enn tidligere, men mye kan også bli bedre. Vi gjør så godt vi kan, sier Rundhaug.

Jubileumsfesten er lagt til restauranten El Paraiso. Det vil bli underholdning og full gallamiddag.
– Vi har fått Costa Blanca-entusiast og komiker Steinar Lyse til å stå for underholdningen. Tore Dahle fra restaurant Henrik Ibsen er engasjert som sjefskokk. Derfor er maten "bankers". Klubben hadde faktisk klubblokaler i "Tores kafé" for flere år siden. Dahles tidligere kafé i Torrevieja. Vi planlegger også en dansegalla den samme uken. Men alle planene rundt dette arrangementet er ikke klare enda, sier lederen.

Veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca – sjekk ut bransjeguiden her

Den Norske Klubben Torrevieja har for tiden cirka 250 medlemmer. Medlemsmassen har vært stabil de siste årene.
– Vi ønsker selvfølgelig flere medlemmer. Men vi må huske på at siden vi startet har det kommet flere norske klubber både nord og sør for Torrevieja. Det er forståelig at man velger den klubben som ligger nærmest der man bor, sier Jarle Rundhaug.

Klubben startet høstsesongen tirsdag. Aktivitetene i jubileumsåret er allerede i full gang.
– Jeg er faktisk positivt overrasket over besøket vi opplever så tidlig. Det er enda tidlig høst, og mange har vært innom, forteller Rundhaug.