23 restauranter sammen om gastronomisk uke

Fra 4. til 10. april arrangerer 23 restauranter gastronomisk uke i Villajoyosa. Et av stedene er Hotell Allon.

Spaniaavisen

Publisert 31. mars 2011 13:42

VILLAJOYOSA

Lokalene er splitter nye. Kjøkkenet er bra, og så har hotellet en beliggenhet de fleste andre hotell på Costa Blanca bare kan drømme om. Alle rom har havutsikt. Alle rom ligger med terrassen ut mot Middelhavet. Restauranten ligger selvsagt med panoramautsikt til Middelhavet. Og så er det en nydelig uterestaurant med stort svømmebasseng foran hotellet. Fra Hotell Allon og til Middelhavet er det cirka 30 meter. Ned til stranden er det kun sju meter. Man har den nye strandpromenaden mellom hotellet og sanden.

Dette er virkelig et sted vi kan anbefale våre lesere.
Når sommersesongen snart begynner med sol og strandliv er Hotell Allon en flott plass å innta lunsjen. For 18 euro har du en av de flotteste bufeeter vi har sett. Den inneholdt absolutt alt av mat vi kunne tenke oss – og litt til. Etter en herlig bufeet er det bare å spasere et par meter over i svømmebassenget for en avkjølende dukkert, og kanskje en kald cola…

Les også: Vil ha norsk sykkelbase på Costa Blanca

Men nå er det ikke bufeet og hotell vi var invitert til Hotell Allon for å teste. Vi har smakt på rettene hotellet skal servere under den kommende gastronomiske uken i fiskerlandsbyen.

Alle de 23 restaurantene, som er med på dette arrangementet, må servere sin spesialmeny med minst fire retter (alle skal være med råvarer fra havet utenfor Villajoyosa). Dette skal ikke koste med enn 38 euro. Da blir du garantert mett, og får i deg godt med deilig lokal vin.

Hotell Allon sin spesialmeny består av fire fiskeretter og en dessert med sjokolade fra den lokale sjokoladefabrikken Valor. Som forrett får du stekt makrell med blomkålpurre og en paté av makrellrogn (!), hvitløk og olje. Her må vi innrømme at til og med matekspertene Johnny Haugland og Nils Erik Egeberg rynket på nesen da de fikk høre hva de skulle spise. Ingen av de to erfarne kjøkkensjefene hadde tidligere spist makrellrogn.

På jakt etter hjelp på Costa Blanca? Sjekk ut vår bransjeguide her

Men begge to synes det sakte fortreffelig. De mente at hver for seg ville ikke disse ingrediensene vært noen ”høydare”, men sammen ble smaken spesiell og god. Det smaker godt med makrell, men er likevel spennende. Til dette fikk vi servert en hvitvin fra Denia. En hvitvin også kjøkkensjef Egeberg har i sitt utvalg på Solgården. Denne hvitvinen liker selvsagt Egeberg som har den i sitt utvalg, men også Haugland ble begeistret for denne vinen. En vinner i glasset.

Som en mellomrett får man konfitert rød reke med en pannekake fylt med blant annet spinat. Ved siden av er det også spinat, men den er fritert. De to matekspertene mente dette er en tradisjonell pannekake som er ”jazzet opp” med en konfitert reke. Den kremete hummersausen gjorde også at denne mellomretten falt i god smak i de to ganene. Minus her får retten fra Johnny Haugland for den friterte spinaten. Haugland mener man skal kaste frityrkokeren ut av ethvert kjøkken. Til denne retten fikk vi også den samme nydelige hvitvinen fra Denia.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Til hovedrett var det ris, gresskar og skate/rokke. En spennende fisk, men med vel mye brusk og bein. Retten er etter ekspertenes mening en krysning av fransk fiskesuppe, paella og risotto. Smaken synes de var sterk og kraftig, men alt i alt var dette den minst spennende retten av de tre. Men her var det drikken som skapte mest diskusjon. Man får servert en søt, og da snakker vi skikkelig søt, rosévin. Begge ekspertene synes vinen var i det søteste laget i og med at det var gresskar i retten, men her må Vikingposten skyte inn at denne søte rosévinen smakte fortreffelig sammen med den kraftige og smakfulle hovedretten.

Til dessert fikk vi en sjokolademos med mintgele i bunnen. Til dette vanket det også en søt god muskatelldessertvin. Begge kjøkkensjefene synes dette var søt og godt – som en dessert skal være.

Her finner du boliger til salgs

Alt i alt vil vi virkelig anbefale en tur ned til Hotell Allon fra den 4. til den 10. april. Bestill spesialretten, og nyt mat og utsikt. For det er som Johnny Haugland og Nils Erik Egeberg sier:

– Dette er ikke noen kjip tapasbar eller en restaurant gjemt bort i et gatesmau. Her sitter du ved runde bord, hvite duker, har servitører som virkelig kan jobben sin og nyter utsikten over Middelhavet. Du føler du er på en flott restaurant i hvilken som helst storby.

PS! Hotellet ligger så å si midt på strandpromenaden i Villajoyosa. Kjør bilen til parkeringshuset på stranden og gå de femti meterne til hotellet.