228 siktet for lotteri-svindel med Nigeria-brev

Fra Spania har 228 personer, de fleste nigerianere, lurt utlendinger for millioner av kroner ved hjelp av såkalte Nigeria-brev.

Spaniaavisen

Publisert 10. november 2008 08:39

Nå kommer saken opp for retten i Málaga etter at politiet har samlet trådene i operasjon "Nilo". Blant de 228 som er pågrepet, er hele 200 nigerianere som er siktet for å ha svindlet titusener av utlendinger. De fleste ble arrestert av politiet i juli 2005, da hadde de rukket å lure 20.000 personer året før.

Les også: Tatt for timeshare-svindel

Svindelen har vært kjent siden de første Nigeria-brevene dukket opp allerede på slutten av 1980-tallet. De sender et brev eller en epost  hvor de hevder å ha vunnet en stor premie i et lotteri, men nå trenger de hjelp til å betale avgifter eller gebyr for å få ut gevinsten. Og tusenvis av skandinaver har gått på og "hjulpet til" med gebyrene for å få en bit av gevinsten.

Les også: Svindlet for 60.000 euro

De originale Nigeria-brevene utropte deg som vinner av en milliongevinst i et lotteri du ikke engang hadde deltatt i, eller ba deg stille din konto til disposisjon for å få et større beløp ført ut av Nigeria. Som takk for hjelpen ble du lovet en millionsum. Også disse henvendelsene virket…