20 veiranere tatt

Utkledd som politi ranet de utenlandske bilister på spanske veier.

Spaniaavisen

Publisert 11. august 2011 06:45

MADRID

Banden som besto av 20 iranere, er mistenkt for å stå bak over 50 ran på spanske veier. Iranerne har operert på motorveiene A-1, A-4 samt ringveiene M-30 og M-40.

Utkledt som politi har de ranet utenlandske turister på veiene. De har særlig gått etter nordafrikanere som var på vei hjem på sommerferie – og helst de som hadde barn eller eldre med i bilen.

Les også: Her tar nordmannen bilde av motorveiranerne

Ranerne har begått et par ran daglig, og hver gang har de kommet unna med rundt 2000 euro.

Politiet sier veiranerne har herjet siden 2009, men det var først i vinter at ransofre begynte å melde fra om ransbanden. Da startet politiet – det ekte, vel å merke – operasjon "Persepolis".

I første omgang kartla politiet hvordan tyvene jobbet. De var organisert i flere grupper som "delte" områder hvor de jobbet. For å gjøre det vanskelig for politiet kommuniserte ikke ranerne med mobiltelefon mellom seg.

Les også: Nok et norsk par ranet på motorvei i Spania

28. juli hadde politiet samlet nok materiale til å slå til. Da ble to ranere tatt på fersken. Det viste seg at ranerne disponerte minst 10 leieboliger i Madrid-området som de brukte som baser. Dermed ble det ekstra vanskelig for politiet å kartlegge bevegelsene.

Politiet har tatt beslag i 19 biler som ranerne brukte. Det er også funnet en del kontanter i alt fra dollar, til pund og euro.

Les også: Advarer nordmenn mot motorveipirater