2 millioner turister dropper Kanariøyene i år

Kan tape 13,5 milliard kroner på turistsvikten.

Spaniaavisen

Publisert 29. juni 2009 21:32

LAS PALMAS

Kanariøyene kan tape så mye som 1,5 milliarder euro (13,5 milliarder kroner) på synkende turisttall. Hvis trenden fortsetter, vil 2 millioner færre turister ha besøkt Kanariøyene i år, sett i forhold til fjoråret.

Dette betyr igjen at 50.000 jobber går tapt i turistsektoren, og at det samlede tapet for all forretningsdrift blir på 16 prosent.

Les også: Skattelette til turistsektoren

Dette dramatiske bildet ble tegnet av de fire største arbeidsgiverne i regionen – FETH (Las Palmas), Ashotel (Santa Cruz de Tenerife), Asolan (Lanzarote) og foreningen av hotelleieren og turisme på Fuerteventura. Så langt er det 50 prosent belegg på hotellene i regionen. Dette kan muligens klatre til 60 prosent i august.

Mange innbyggere på Kanariøyene setter sin lit til Zapateros besøk. De håper resultatet vil bli en total fjerning av flyplasskatten i et forsøk på å få flere turister til øyene.

Les også: Forsker frykter vulkanutbrudd på kanariøy

Turistsektoren ber om samme rabatter for turister som for fastboende. Dette vil koste regjeringen 300 millioner euro (2,7 milliarder kroner). Dette er betydelig mindre enn de 4 milliarder euroene (36 milliarder kroner) det vil koste hvis ledighetstrygd skal utbetales til 30 prosent av innbyggerne på Kanariøyene.