19-åring i Alfaz med egen salong

Maria Rasmussen er en ung driftig dame. Som nyutdannet hudpleier og massør har hun allerede startet egen praksis i Alfaz, nærmere bestemt i Alfaz del Sol.

Spaniaavisen

Publisert 15. september 2010 17:54

ALFAZ DEL PI

Allerede da Maria gikk i 9. klasse visste hun hva hun ville bli; Hudpleier og massør. I tillegg ville hun jobbe i Spania. I Alfaz del Pi.

– Jeg var med da min mor gikk til en hudpleier i Altea, og ble umiddelbart betatt av dette yrket. Etter hvert fikk jeg lov til å være utplassert hos denne hudpleieren da jeg gikk i 1. klasse ved helse- og sosiallinjen på Den norske skole Costa Blanca. Der lærte jeg utrolig mye. Når jeg skulle ta skolen selv for å bli hudpleier hadde jeg valget mellom Benidorm og Stavanger. Jeg valgte Norge for å få med meg mest mulig av teorien. Det siste året ved skolen i Stavanger drev jeg egen praksis en måned her i Alfaz del Sol. Da bestemte heg meg for å starte egen salong etter skolen var ferdig, forteller Maria Rasmussen til Vikingposten.

Les også: Evie forlater Alfaz

Den unge hudpleieren og massøren brukte de siste årene til å spare penger for å starte opp. Og den 6. september åpnet hun dørene til Salong Piel i lokalene hos Alfaz del Sol.

– Miljøet her med frisør Elin og salongen hennes Frk. Storemyr, skredder og designer Thomas A. Andersson og Den Norske Klubben er utrolig bra. Jeg regner med at min salong får et godt marked med masse nordmenn i området, sier Rasmussen.

Les også: Tok skoledagen på stranden i Spania

Hun flyttet til Spania med familien sin da hun var 12 år. Bare avbrutt av to år på skole i Stavanger og en sommerjobb ved en helseinstitusjon i Norge, har Maria bodd i Alfaz siden. Noe hun regner med å fortsette med lenge.

– Jeg har i første omgang skrevet en treårskontrakt her ved Alfaz del Sol. Men målet mitt er å kose meg her i mange, mange år. Det er så deilig å bo i Spania. Folk er mer sosiale her. Vi er ute og finner på ting hele uken. Blant annet er vi en gjeng som spiller volleyball tre ganger i uken på stranden i Altea. Jeg trives best med godt vær så å si hele året, sier Maria Rasmussen.

Hele saken kan du lese i dagens Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her