18 bedrifter med når norsk skole inviterer til yrkesmesse for første gang

Onsdag arrangerer Den norske skolen Costa Blanca (DNSCB) i Alfaz del Pi yrkesmesse for sine elever. Dette blir den første som blir holdt på de norske skolene i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 6. mars 2014 08:21

ALFAZ DEL PI

Yrkesmessen for elever i videregående og 10. klasse er et ledd i karriereveiledningen ved skolen og er ment å gi innblikk i hvordan hverdagen for ulike yrkesutøvere er. Elevene får også et innblikk i hvordan arbeidsmarkedet er. På messen deltar rundt 18 lokale bedrifter. 

Initativtaker, kontaktlærer for VG3 Vlora Gjonbalaj, som har satt i gang prosjektet sammen med kollegaene Birgit Flaten, Siri Tengs Myklebust og Hege Audestad, sier til Vikingposten at ideen kom opp da flere elever i videregående etterlyste informasjon om yrkesveiledning.

Alt som skjer i Alfaz del Pi kan du lese om her

– Mange studenter er usikre på hva de skal gjøre etter videregående. Jeg tenkte at noe måtte gjøres og kontaktet da de ansvarlige for utdanningsmessene som arrangeres hvert år i 12 byer over hele Norge for råd og veiledning, sier Gjonbalaj.

Til nå har 18 bedrifter her i området, blant annet leger, fysioterapeuter og eiendomsmeglere meldt sin interesse, sier Vlora Gjonbalaj og understreker at det ennå er mulighet for bedrifter å melde seg på til messen.

Hun mener dette er en unik mulighet for elevene til å bli kjent med forskjellige yrkesgrupper. Blir det behov for ytterligere råd og veiledning blir studieveiledere ved utdanningsinstitusjoner i Norge kontaktet som kan gi eksakt svar på elevenes spørsmål. De andre norske skolene i Spania er også invitert til messen.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Det er første gang en yrkesmesse blir arrangert i Spania. Vi har også vært i kontakt med spanske utdanningsinstitusjoner, men vi henvender oss i første omgang til norske institusjoner. Våre elever er hovedsakelig interessert i å få et innblikk i mulighetene som finnes i Norge fordi de vet at det nå er vanskelig for spanjoler å få seg jobb er endt utdanning. Vi har derfor i første omgang invitert kun norske bedrifter i området. Vi er i startfasen og utvider tilbudet i tråd med elevenes behov, sier Vlora Gjonbalaj.