174 Norwegian-passasjerer måtte overnatte i ankomsthall

Reisende skuffet over flyselskapet.

Terje Aspdahl

Publisert 28. mai 2017 10:31

MALAGA/GRAN CANARIA

For at piloter og mannskap skulle få lovpålagt hvile måtte 174 passasjerer som var på vei fra Oslo til Las Palmas (Gran Canaria) overnatte på flyplassen i Malaga. Hotellrom var ikke å oppdrive.

Direkteavgangen fra Gardermoen til Gran Canaria fredag kveld skulle ta knapt seks timer. Turen tok nesten tretten timer, etter at flyet måtte lande i Malaga fordi besetningen måtte ha hviletid, melder VG.

– Flyet var en time forsinket fra Oslo. Da vi fikk beskjed fra kapteinen om at flyet måtte snu, hadde vi passert Malaga, og var en og en halv times flytid unna Las Palmas. Vi brukte nesten like lang tid til Malaga, rundt en time. Norwegian burde forstått at dette ikke ville gå allerede før avgang fra Oslo, sier Jan Andreas Pettersen. Han er skuffet over at i likhet med 173 andre passasjerer måtte sitte syv timer på flyplassen i Malaga.

 Norwegian sier at motvind var årsak til at flyet ikke rakk frem til Las Palmas før hviletiden gikk ut. Dermed ble man nødt til å lande på Costa del Sol for at besetningen skulle få sin lovpålagte hviletid.

– Trasig og helt unødvendig, mener Marte Fagerlie og samboer Njål Vadla.

– Flyet var en time forsinket fra Oslo, og Norwegian må ha visst at flyet ikke ville rekke frem før besetningen måtte ha hvile. De burde ha informert passasjerene før avgang i Oslo, slik at vi fikk velge om vi ville være med, eller ikke, sier de to til VG.