17 tøffe damer på «Camp Albir»

Alt er er mulig så lenge noen kommer på ideene. 

Spaniaavisen

Publisert 12. september 2013 11:06

ALBIR

Et tyvetall damer fra treningssenteret Elixia i Sandnes har de tre siste årene dratt utenlands for å trene, shoppe og ha det sosialt. Nå er turen kommet til Albir i Spania.

Hele 17 pensjonerte treningsglade damer i samme direktefly fra Norwegian ble det i år. Jada, dette er bare gøy. Og mannfolkene?

– De får vær så god være hjemme, sier primus motor Anne Beth Mauland til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide

Mauland var den som opprinnelig kom på den gode ideen om å invitere med seg så mange mulig fra Elixia på tur, og siden har det bare ballet på seg.

Sammen med Annbjørg Salte, som er treningsinstruktør fra den nordiske kjeden Elixia, har opplegget fungert kjempeflott. For tredje året på rad har de glade treningsstudiodamene nå dratt på en uke treningstur til utlandet.

De to foregående årene var det Tyrkia, men nå er det Spania for alle pengene. Fellesnevneren for gruppen er at de rett og slett liker å trene og til vanlig trener på treningssenteret Elixia i Sandnes. 

Berit Malmin fra Sandnes er en av damene som er med for tredje gang. I Sandnes har hun alltid vært aktiv i skog og mark, blant annet i Sandnes idrettslag. 

– Dette er veldig bra. Her er det både sosialt og jeg får god trening sammen med denne utrolig trivelige gjengen. Og at trening og godt humør hjelper på både form og utseende skal være sikkert og visst. Her er det ingen som ser ut som en dag over 50, sier Berit Malmin og smiler. 

I år har gjengen fått hjelp til å sy sammen en pakkeløsning av Costa Blanca Fysioterapi og Hotel Sun Palace Albir. Og det er ikke snakk om noe latmannsliv, selv om det kan se slik ut, når Vikingsposten kommer inn foajeen i det flotte hotellet.

Det står to økter med trening på programmet hver eneste dag i hotellets treningshall. Det er kun midt på dagen det blir tid til SPA og shopping og alt det som damer liker å gjøre. Gjengen er fra 60 til 75 år, og er med på det meste av hippe treningsformer. Her går det i pilates, yoga, styrke og mattetrening. De kom på en lørdag og reiser på en lørdag.