17 politibetjenter for retten - krevde betaling fra reisende

Den omfattende rettssaken startet i dag - nordmenn blant ofrene.

Spaniaavisen

Publisert 13. januar 2014 07:44

MALAGA

Fra i dag og i minst en måned framover møter hele sytten betjenter fra Guardia Civil for retten i Malaga (Costa del Sol).

Betjentene arbeidet på flyplassen i Malaga. Og det var i februar 2006 de ble anholdt for å ha tillatt ulovlige næringsmidler bli innført til Spania. 

De anklagede skal ha bedt om penger fra reisende på spesielle flyankomster. De skal ha kommet med direkte og indirekte trusler om å beslaglegge matvarer som det var ulovlig å innføre for å få reisende til å betale. Dette rammet særlig det asiatiske miljøet.

Ifølge anklagen var det kjent i det kinesiske miljøet at man måtte ha en 50 euroseddel klar ved ankomst tollkontrollen på flyplassen i Malaga. På den måten slapp man inn med matvarer som var forbudt på grunn av blant annet fugleinfluensaen. 

Leiebil i Spania – de beste tilbudene – gratis norsk servicetelefon

Enkelte av politifolkene ble vel ivrig i å kreve "toll". Et norsk ektepar ble bedt om å betale penger for matvarer de hadde med til sin datter, på tross av at det ikke er noe innførselsforbud fra Norge. 

Alle betjentene som har vært stasjonert på flyplassen mellom 10 måneder og 20 år, har insistert på sin uskyld gjennom hele saken.  

Forsvareren påpeker at de beskyldes for å ha mottatt penger fra folk som i all hovedsak ikke kan identifiseres, og uten at anklager kan fastslå mengden penger de skal ha mottatt.

Påtalemyndigheten har bedt om suspensjon i tre år for noen og tre år og ni måneder for andre, mens de ber om bøter på mellom 30 og 600 euro.