17 personer pågrepet i storaksjon

Politiet gjorde et av årets største heroinbeslag.

Spaniaavisen

Publisert 30. juni 2014 17:42

SAN PEDRO DEL PINATAR

17 personer ble arrestert og 11,5 kilo heroin beslaglagt, da politiet gjorde et årets største heroinfangster i Murcia-regionen.

Heroinen skal ifølge La Verdad ha kommet fra Nederland, og blitt distribuert fra San Pedro del Pinatar (Murcia).

Ifølge en pressemelding fra Innenriksdepartementet søndag skal flere av de arresterte ha brukt skolesekkene til sine egene barn for å frakte heroinen. Sammen med barna skal de ha fraktet og overlevert varene til en distributør som solgte varene videre til kjøpere i San Pedro.

I en tidlig fase av operasjonen ble det avslørt 10,5 kilo heroin i en varebil med dobbel bunn i Lo Pagan, en kystlandsby i San Pedro. Fem personer ble arrestert i forbindelse med dette beslaget, alle marokkanere.

Senere ble seks boliger ransaket, og det ble beslaglagt 10.500 euro i kontanter, seks biler og en pistol med ammunisjon.

Politiets videre etterforskning avdekket ytterligere en kilo heroin som kunne knyttes til banden. De mener å kunne bevise at bandens hovedmenn, to marrokanere bosatt i San Pedro, besørget bestillingene i Nederland, hvorfra heroinen ble fraktet til Murcia skjult i karosseriet på en bil.