17. mai-feiringen i full gang i Spania

OPPDATERT: Flaggene er heist i den store norske kolonien på Costa Blanca. Se bilder fra Torrevieja og Alfaz her.

Spaniaavisen

Publisert 17. mai 2011 06:42

COSTA BLANCA

10:44
Kristin J. Erdal og Lars Kverneland (begge 14) heiste klokken 08 det norske flagget på Den norske skole Costa Blanca tirsdag morgen. Dette markerer starten på 17. mai-feiringen for den store norske kolonien i Spania. En feiring som foregår parallelt i Alfaz del Pi og i Torrevieja. Cirka 3000-4000 nordmenn er samlet for å feire denne dagen, som alltid er ekstra spesiell å feire utenfor Norges grenser.

I skolegården var de fleste av skolens 200 elever med sine familier samlet for å se flaggene gå til topps, høre noen korte appeller og synge de første sangene for dagen.

I Torrevieja er flaggheisingen lagt til sjømannskirken. Der sørget sjømannsprest Helge Pettersson  for at alle kom i god nasjonaldagsstemning. Han oppfordret blant annet til å ruste opp moralbegrepene og mer kommunikasjon mellom trossamfunnene i verden. Toget i Saltbyen starter klokken 11 ved "Hombre del mar" og ender opp i Parque de las Naciones.

Mens togene går både i Alfaz og Torrevieja sperrer spansk politi av sentrumsgatene, og spanjolene hører korpsmusikk og ”Ja vi elsker” runge blant tapasbarer og uterestauranter.