- 100 personer matforgiftet på cruise i Norge

Spanjoler får ikke vite hva de er smittet av.

Terje Aspdahl

Publisert 24. juli 2013 16:08

TORREVIEJA/OSLO

Rundt 100 passasjerer på fjordcruise i Norge – svært mange av dem spanjoler – skal ha blitt matforgiftet om bord i cruiseskipet "Empress". Det melder det spanske nyhetsbyrået EFE.

Også deler av mannskapet skal ha gått ned for telling.

De som er rammet tror selv de har blitt syke av salmonella. Men til tross for mannefallet har de etter flere dager fortsatt ikke fått noen forklaring fra leger om bord.

Det er også grunnen til at passasjerene har krevd svar fra kapteinen og truet med å saksøke det spanske selskapet som står bak cruiset, Pullmantur Cruises.

Leiebil i Spania – fri kilometer – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

– Alt vi har bedt om er å få en medisinsk rapport med diagnosen slik at vi får vite hva vi er rammet av, sier Estefanía Torres til EFE. Hun er på bryllupsreise sammen med ektemannen Benjamin, men han ble syk 18 timer etter at de gikk om bord. Da begynte han å kaste opp, fikk magevondt og diaré. I tre dager har han ligget syk på lugaren.

Pullmantur sier de som er rammet får nødvendig medisinsk behandling og at man også har i verksatt tiltak for å hindre smitte.

"Empress" har plass til 1877 passasjerer og har et mannskap på 645. Den tilhørte tidligere Royal Caribbean Cruises og da under navnet Nordic Empress og Empress of the Seas.