100 lærere i norske skoler kurses i Alfaz

Samlet til faglig påfyll på Europa-seminar.

Spaniaavisen

Publisert 7. oktober 2009 21:38

ALFAZ DEL PI

Denne uken er over hundre lærere fra alle de ti norske utenlandsskolene samlet til seminar. Faglig påfyll og erfaringsutveksling står på programmet.

En mer internasjonal norsk delegasjon skal man streve lenge etter å samle under samme tak. Fem norske skoler fra Spania (Alfaz, Albir, Rojales, Malaga og Gran Canaria), to fra Brussel (NATO og Den Skandinaviske skole), Paris, London og Qatar var alle godt representert.

Les også: Vil satse på fotballskole i Spania

– De norske utenlandsskolene har hatt slike seminarer siden 1990-tallet.
Tidligere byttet vi på å være rundt hos hverandre, men på grunn av store reiseutgifter har vi nå blitt enige om å ha det årlige Europaseminaret i Spania. Enten her i Alfaz del Pi, Rojales eller Malaga. Det er enklest og billigst for alle å reise til Spania, forteller rektor Knut Lithell fra Den norske skole Costa Blanca, som arrangerer årets seminar.

Les også: Ber Ap vurdere gratis skole for nordmenn i Spania

– Hvorfor Europaseminar?
– Dette er blitt et treffsted for alle norske utenlandsskolene. Vi får veldig få tilbud fra Norge om slike faglige seminar. Derfor tok utenlandsskolene skjeen i egen hånd for en del år siden og lagde eget seminar. Slik at de ansatte får faglig påfyll og utvekslet erfaringer. I tillegg er også dette et sosialt flott arrangement. I år har vi IKT (Fronter) og vurdering som emner, sier Lithell til Vikingposten.

Onsdag formiddag åpnet komiker og lærer, Steinar Lyse, årets Europaseminar.
Lyse er best kjent som en av frontfigurene i Løgnaslaget, men har de senere år jobbet mest alene. Og la det ikke være noen tvil; Steinar Lyse satte en skikkelig standard for seminaret. Både med alvor og humor. De hundre lærerne fikk en morsom start på de tre dagene med intens jobbing.

Les hele saken i siste utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.00.