100 apotek i Valencia-regionen på randen av nedleggelse

Får ikke utbetalt forskuddsbetaling på reseptbelagte medisiner - apotekene kan gå tom for enkelte medikamenter.

Spaniaavisen

Publisert 12. juni 2014 10:55

VALENCIA

Apotekene er i ferd med å gå dukken fordi regionale myndigheter skylder dem millioner av euro. Situasjonen oppsto allerede i 2012 og førte da til nærmere 20 nedleggelser. 

Respetlagrene til de fleste apotekene i provinsene Alicante, Castellón og Valencia vil gå tomme innen 10 dager hvis de ikke blir betalt
Dette fører til at millioner av innbyggere ikke får sin faste medisiner. 

Sinte eiere sier det er svært urettferdig at de blir nødt til å stenge og legge ned virksomhetene, noe som vil medføre store økonomiske konsekvenser også for de ansatte.

De understreker at situasjonen ikke er forårsaket av dårlig ledelse, men fordi det regionale helseforetaket er for sene til å betale det de skylder.

Den regionale helseministereren Manuel Llombart har lovet å betale tilsammen 40 millioner euro til alle apotek i de tre provinsene innen midten av juli. Men dette er mindre enn halvparten av beløpet de skylder. Llombart kan heller ikke gi en eksakt dato for utbetaling.

De fleste apotekeierne sier de ikke kan vente så lenge fordi de allerede står overfor konkurs. Hvis de ikke får betaling i midten av juli som lovet må mange stenge dørene for godt. 

Det har vært mange demontrasjoner og streiker. Bransjen seg imellom har kalt inn til møter for å bli enige om drastiske tiltak for å få fortgang i saken.