100.000 skilsmisser på ni måneder

...der har du den største utfordringen i spansk familiepolitikk.

Spaniaavisen

Publisert 22. februar 2009 09:13

MADRID

I løpet av de ni første månedene av 2008 ble 100.000 ekteskap oppløst. Institutt for familiepolitikk konstaterer at så mange skilsmisser er det største sosiale problemet i Spania. Det er skuffet over at den politiske ledelsen enda ikke har kommet med tiltak for å stoppe utviklingen.

I følge statistikk fra rettsvesenet var det i tredje kvartal i fjor 24.000 skilsmisser, nesten 1800 separasjoner og 47 annulleringer av ekteskap. Dette utgjør en liten nedgang sammenlignet med samme periode året før. Ser man derimot på de ni første månedene samlet, ble 96.500 ekteskap oppløst enten ved skilsmisse, separasjon eller annullering.

Med andre ord: Et ekteskap ryker hvert fjerde minutt i Spania.

Andalucía topper skilsmissestatistikken, etterfulgt av Catalüna og Madrid. Presidenten i familiepolitikk-instituttet, Eduardo Hertfelder, kritiserer likegyldigheten til regjeringen overfor ustabile familieforhold.

Hertfelder peker på at å garantere for retten til ektskapelig stabilitet har vært en grunnleggende sak for regjeringen, spesielt i de tilfeller der ektskapelige konflikter og kriser utgjør et trusselbilde for barna.