10 nye tilfeller av svineinfluensa siste døgn

Totalt antall er 54 – 11 av dem er på sykehus.

Spaniaavisen

Publisert 3. mai 2009 12:41

MADRID

Oppdatert: 15:03
Etter forrige frigitte tall i går, har ytterligere 10 fått bekreftet diagnosen svineinfluensa. De nye tilfellene befinner seg i Andalucía og Valencia.

Alle pasientene har vært på reise i Mexico nylig, bortsett fra fire stykker; to i Cataluña og to i Castilla La Mancha.

Les også: Mener svineinfluensaen er hausset opp

Myndighetene understreker igjen at pasientene som er smittet har fått en mild form for svineinfluensa, og blir raskt bedre etter behandling. Det forklarer også at 34 av de som har fått smitten allerede har fått forlate sykehusene.

Av alle 11 svineinfluensatilfellene i Andalucía er alle de smittede mellom 21 og 28 år. De smittede er hjemmehørende i disse regionene: Cataluña 14, Valencia 7, Madrid 4, Castilla-La Mancha 4, Galicia 1, Baskerland 1, Murcia 1 og Aragón 1. 

– Det er viktig å informere om at Spania har et høyt antall diagnostiserte av svineinfluensaen på grunn av gode metoder i et svært godt helsevesen. Dette skyldes ikke at det er unormalt mange smittede, sier lege Vidar Hjelset til spaniaavisen.no.

Myndighetene sjekker nå et mulig tilfelle i den spanske enklaven Ceuta. Har denne personen smitten, er det første tilfelle av svineinfluensa i Nord-Afrika.

Se video under.