– Vi elsker skolen vår!

Fyller 45 år i sommer.

Spaniaavisen

Publisert 8. juni 2017 10:01

ALFAZ DEL PI

I august fyller Den Norske Skolen Costa Blanca 45 år. Vikingposten har vært innom og snakket med elevene som forteller at det gode liv på skolen fortsetter som aldri før.

Det er storefriminutt på skolen idet Vikingposten kommer inn på skoleplassen. Glade barn leker sammen på hvert hjørne, og det går rolig og fint for seg.

Den første eleven vi møter er Filip Silden Viste. Han har gått på skolen siden tredjeklasse, og går nå i syvende. Han synes det er litt ekstra stas å tenke på at moren hans gikk på samme skole for mange år tilbake.

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? Finn hjelp i vår bransjeguide

– Mamma kjenner skolen veldig godt og har mye å fortelle, og når jeg forteller henne at et nytt barn har begynt her, så pleier hun å vite hvem foreldrene er. Det jeg liker best med skolen vår er at det ikke er noe mobbing. Alle er venner og passer på hverandre. Jeg må si at jeg er stolt over at skolen nå fyller 45 år, det er jo litt imponerende.

Heine Molnes på tretten år, er enig med at miljøet på skolen er spesielt godt.
– Jeg kom i august i fjor, og jeg stortrives. Jeg gikk på skole i Ålesund før jeg kom hit, og der opplevde jeg mye mobbing. Jeg var alene nesten hver dag, det var ingen som ville være sammen med meg. Det hjalp ikke å klage til lærerne. Når det er noe som skjer her som ikke er bra, blir saken tatt opp med én gang, og problemet løst.

Peder Augestad gikk på skole i Bergen før han kom til Costa Blanca. Han synes alt er mye friere og lettere på DNSCB.
– Det jeg setter størst pris på er at presset med å gå i visse klær ikke eksisterer. I Norge var det viktig å ha dyre fotballsko eller en spesiell veske, slik er det ikke her. Alle respekterer hva andre vil og kan.

Victoria og Chantal Rassvær gikk på spansk skole før de byttet til Den Norske Skolen, hvor de trives som fisken i vannet.

– Det er mye bedre å være her fordi vi tar med matpakke hjemmefra, men vi har også en kantine om det er noe vi vil kjøpe. Dessuten går vi i de klærne vi vil gå i, og ikke de obligatoriske uniformene vi gikk i før. Vi elsker den norske skolen vår!

På vei ut blir vi stoppet av to glade jenter som hopper i tau. Er dere fra Vikingposten? Er det sant? Kan dere ikke ta et bilde av oss da, der oppe, hvor det står Den Norske Skolen Costa Blanca? Jeg tror vi skal feire bursdagen til skolen snart, da må dere komme tilbake å ta flere bilder.