– Veldig fornøyd med jobben som er gjort

Norsk klubb på plass i nybygget i Alfaz del Pi – lørdag blir det åpningsfest.

Spaniaavisen

Publisert 6. mars 2014 08:05

ALFAZ DEL PI

Den norske klubben Costa Blanca flyttet denne uken inn i nytt klubbhus i Alfaz de Pi. I morgen, lørdag,  inviterer klubben til offisiell åpning.

En 44 år gammel drøm har gått i oppfyllelse. De rundt 1000 medlemmene kan fra og med 8. mars ta i bruk sitt nye flotte klubbhus beliggende sentralt i Alfaz del Pi like ved Johan Galtung-parken der skulpturen til Agustin Ibarrola står til minne om ofrene fra angrepene mot Oslo og Utøya 22. juli 2011.

Det nye klubbhuset rommer hele 505 kvadratmeter i to etasjer, med to rom på 120 og 80 kvadratmeter, samt en kafé, kontorer og to terrasser med panoramautsikt.

Les også: Starter guidede turer ut til fyret i Albir igjen

Byggekomitemedlemmene Arne Flaten (73) og Arne Skaarud (76)  var på plass da de siste arbeidene skulle gjøres ferdig.

Flaten har sittet i byggekomiteen siden oppstarten av prosjektet og har fulgt prosessen fra anbudsrunden og frem til ferdigstillelsen. Skaarud ble med i komiteen kort tid etter. Begge har lang erfaring fra bygg- og eiendomsbransjen i Norge.

– Dokumentasjonen underveis har vært upåklagelig selv om det har vært forsinkelser. Noen små justeringer har vært nødvendig, men i det store og det hele er vi veldig fornøyd med arbeidet som er gjort. Vi ser nå frem til å ta i bruk det nye klubbhuset og åpningen 8. mars, sier Flaten og Skaarud

Trenger du håndverker? I vår bransjeguide finner du informasjon om næringsdrivende langs kysten

Den norske klubben Costa Blanca ble startet i 1970 og har i dag rundt 1000 medlemmer. Åpningstiden i de tidligere lokalene i Alfaz del Sol har vært fra klokken 10 -14, men med nye og mer praktiske lokaler vil den bli utvidet. Klubben har to fast ansatte, en på kontoret og en i kafeen. De har 15 aktivitetsgrupper og nærmere 100 frivillige som er med på å holde hjulene i gang.

Prosjektet har en kostnad på 810.000 euro og er finansiert ved egenkapital, gaver fra medlemmene og private lån.

– Det har vært et dugnadsarbeid, en eurorulling. Vi er stolte og imponert over innsatsen fra våre medlemmer som har dekket egenkapitalen på 510 000 euro blant annet via donasjoner, tegnelse av evig medlemskap og overskudd fra innsamlinger og arrangementer. Vi retter også en takk til firmaene som har tegnet medlemskap og til firmaene Bonat Netto og Bricole som har gitt logoen på bygningen og bardisken i gave til klubben, sier byggekomitemedlemmene Arne Flaten og Arne Skaarud.

Lørdag 8. mars klokken 14.00 klippes snoren til det nye klubbhuset med ordfører Vicente Arques og representanter fra Alfaz del Pi kommune tilstede samt ledelsen i klubben, representanter for byggefirmaet, samarbeidspartnere og klubbmedlemmer.

Det blir takketale ved klubbens leder Bjørg Svedbergh og underholdning ved klubbens kor Cantamos. Etterpå er det åpent hus med enkel servering og Jan Erik Knudsen underholder på trekkspill. Arrangementet avsluttes klokken 16.30.