– Umulig å åpne Corvera-flyplassen i september

Aeoromur sier nå at regionsregjeringen ikke har overholdt den tidligere inngåtte avtalen.

Spaniaavisen

Publisert 21. februar 2014 04:44

MURCIA

Kilder i selskapet uttalte tirsdag til Murcia-avisen La Verdad at partene var enige om å sende en felles begjæring til retten om å oppheve suspensjonen av den tidligere kontrakten. Det er nødvendig for Sacyr og samarbeidspartnerene at de får tilbake konsesjonen for å ta opp igjen arbeidet. Kilder i regionsregjeringen sier det motsatte til avisen.

– Det er åpenbart at så lenge Aeromur ikke er tilbake som konsesjonshaver, noe de ikke er i dag, er man ikke i stand til å fortsette sertifiseringsprosessen for flyplassen, heller ikke inngå kontrakter med flyselskap eller ansette personale, fastholder selskapet.

Den eneste løsningen Aeromur ser er at de får tilbake kontrakten gjennom et vedtak i regionsparlamentet i mars. I tillegg må deres overtakelse av lånet regionsregjeringen har, bli godtatt av EU. 

– På den måten kan vi oppnå to mål. For det flørste blir flyplassen klar for drift i 2014. Og for det andre ved at gjelda føres tilbake til konsesjonshaver, slipper skattebetalerne denne byrden, heter det fra selskapet.