– Torrevieja og Orihuela er skoleeksempler på kaos

Får gjennomgå i rapport.

Spaniaavisen

Publisert 4. mai 2014 14:45

COSTA BLANCA

– Torrevieja og strandområdene er et skoleeksempel på urbant kaos, og ukontrollert utbygging, sitatet kommer ikke fra en miljøorganisasjon, men fra Tinsa som er det ledende selskapet i Spania på boligtakst og rådgivning. 

Tinsa anser utbyggingen på Orihuela Costa som en videreutvikling av utbyggingen i Torrevieja.

De mener boligutbyggingen i de to nabokommunene er preget av gamle utbyggingsplaner som ikke er blitt revidert, men hele tiden måttet tilpasse seg endringene i markedet.

Ser du etter bolig? Sjekk ut mulighetene her først

I disse to kommunene er det, ifølge Tinsa, en svært blandet kjøpegruppe. Her er det mange spanjoler som kjøper feriebolig, men også kjøpere fra EU-land og land utenfor EU. Utlendingene kjøper ofte feriebolig, men svært mange ender med å bo her over lengre perioder. 

Tinsa mener et av problemene er for mye lavhusbebyggelse som opptar plass. Det er eneboliger, rekkehus, rekkehusleiligheter og leilighetsblokker med park og basseng. Denne type utbygging er plasskrevende og dyr å vedlikeholde, ifølge Tinsa.

De påpeker at store deler av boligmassen ikke er av beste kvalitet, og at boligene er små. Leiligheter på 60 kvadratmeter er vanlig, og rekkehus på 80 til 120 kvadratmeter, ifølge Tinsa.

Tinsa gjør unntak for enkelte områder i Orihuela Costa hvor det bor mange utlendinger. Engelskmenn, tyskere, nordmenn og nå også russere med god økonomi kjøper i mer attraktive og bedre områder, ifølge takseringsselskapet.