– Takk for all hjelpen!

Oddbjørn Henriksen takker Sjømannskirken for hjelpen familien har fått de siste seks årene etter at sønnen Sten ble dømt til psykiatrisk behandling i Alicantes fengsel.

Spaniaavisen

Publisert 23. september 2010 07:49

TORREVIEJA

Oddbjørn Henriksen kan ikke få rost jobben til diakon Jostein Obrestad, hans kone Rosario og resten av staben i Sjømannskirken i Torrevieja nok. De har hjulpet både sønnen Sten, som har sittet i seks år innenfor murene til Focalent-fengselet utenfor Alicante, og ikke minst resten av familien når de har vært hjemme i Lofoten.

Les også: Opplev Costa Blanca på nytt

– Jeg vet ikke hva vi skulle ha gjort uten sjømannskirken! De har hjulpet oss med absolutt alt. Tolk, de har besøkt Sten regelmessig når vi ikke har vært her i Spania og de har alltid hjulpet oss med praktiske ting når vi har hatt behov for det. Jeg vil spesielt takke diakon Jostein Obrestad og hans kone Rosario. De har vært helt fantastiske. Det var også diakon Ragnhild Løkke de to første årene, sier Oddbjørn Henriksen til Vikingposten.

Les også: Benidorms bortgjemte skatt – se bildeserie

Pappa Oddbjørn Henriksen, som til vanlig er kaptein på et skip i Nordsjøen, var ikke klar over hvilken formidabel jobb sjømannskirken gjør for nordmenn som er kommet i vanskelige situasjoner i utlandet. Da hans sønn, Sten Henriksen, ble dømt til behandling ved psykiatrisk avdeling ved sykehuset i Alicante for tre og et halvt år siden, sto familien ovenfor en utfordring.

– Vi har selv vært her nede 14 ganger de siste årene. Det har da vært opphold som har vart fra 14 til 18 dager. Men når vi har vært hjemme i Norge og Lofoten, har sjømannskirken trådt til og hjulpet så det har varmet oss. Jeg var ikke klar over hvilken ressurs man har i sjømannskirken før vi trengte hjelpen selv. De har rett og slett vært noen fantastiske støttespillere, roser Oddbjørn Henriksen.

Les også: Utlendingene dominerer i 19 kommuner på Costa Blanca

Sønnen ble etter drapet på en 55-årig nordmann i 2004 dømt til seks års behandling på psykiatrisk avdeling i Focalent fengselet. Om noen måneder slipper han ut.

– Oppholdet har vært veldig positivt for Sten. Han har tatt flere eksamener i spansk ved universitetet eller høyskolen i Alicante, og han har fått riktig medisinering og en behandling man ikke kunne tilby i Norge. Alt er gjort ved hjelp av det spanske helsevesenet. Han er erklært frisk, sier en glad og lettet pappa Oddbjørn Henriksen.