– Svineinfluensaen utgjør ingen stor helserisiko

Er mindre farlig enn vanlig influensa.

Spaniaavisen

Publisert 28. oktober 2009 15:29

VALENCIA

Helseminister Trinidad Jiménez innrømmer at svineinfluensa er mindre farlig enn først antatt. Dødsraten etter svineinfluensa er mindre enn etter en vanlig influensasesong.

– I dag, seks måneder etter vi fikk advarslene fra Verdens Helseorganisasjon kan vi bekrefte at det er betydelig lavere risiko forbundet med svineinfluensa enn vi først trodde, sa Jiménez tidligere denne uken.

Les også: – Ta svineinfluensa-vaksinen

Ministeren gjorde det klart at AH1N1-viruset er mer smittsomt enn vanlig sesonginfluensa, men at det er rapportert betydelig færre dødsfall.

Jiménez forsikret befolkningen om at vi kan slappe av fordi informasjon fra den sørlige halvkulen, der det allerede har vært vinter, bekrefter at flere er smittet, men færre er døde i forhold til hva man kan forvente av en sesonginfluensa.

Les også: Vaksineringen starter 16. november

– Denne informasjonen gjør det lettere for helseadministrasjonen utover i landet å takle situasjonen med større ro og bedre kunnskap om sykdommen. Vi er likevel forberedt på å kunne takle en hvilken som helst utfordring i forhold til pandemien, understreker Trinidad Jiménez.