– Strandpromenaden er blitt mye bedre

...men håper på nye utbedringer.

Spaniaavisen

Publisert 8. juni 2017 09:46

TORREVIEJA

Det har vært gjentatte reparasjoner og utbedringer av strandpromenaden på La Mata siden 2014 og enkelte steder har promenaden, av sikkerhetshensyn, vært sperret for publikum i fire år. Nå har promenaden helt sør på La Mata åpnet.

I desember i fjor ble muren på strandpromenaden påført store ødeleggelser. Byråd Javier Manzanares uttalte da at strendene er viktige for Torrevieja. Derfor hadde byråden i januar et møte med Francesc Colomer fra turistmyndighetene i provinsen der de vurderte skadene på byens strender og ble enige om en framdriftsplan.

Byråden sier seg fornøyd med at arbeidene vil være ferdig før sommeren, noe restauranteierne med uteservering i området også hadde håpet på.

Sett denne?
Vil innføre røykeforbud på strender

Arbeidene, som har kostet staten 1,5 millioner euro, startet i februar. Det var da klart at fortsatte utbedringer ikke var nok. Nå er det støpt kanaler som skal lede vannet bort og lagt drenering

I tillegg har kommunen i lang tid fått klager på treverket. Flere av plankene var løse, noe som førte til at folk falt og snublet. Derfor ble det satt i gang utskifting av treverket. De startet ved krysset calle Virgen del Carmen og Avenida de los Españoles, og meningen var å skifte ut hele dekket fram til plaza de Encarnación Puchol.

Arbeidet på Carrer de la Mata, som er helt sør på La Mata begynner å bli ferdig. Der har også plankene blitt skiftet ut. Dette setter det danske ekteparet Esta og Svend Nielsen stor pris på.

– Vi har hatt leilighet her i 15 år, og strandpromenaden er noe vi har tenkt på mye opp gjennom årene. Den var så ujevn før, og det var lett å falle. Den er mye bedre nå. Vi håper de gjør arbeid på promenaden hele veien til La Mata. Det at underlaget er sikkert å gå på er veldig viktig for oss eldre, og vi går jo turer her så ofte, avslutter paret.