– Nordmenn er hjertelig velkommen til å feire 17. mai i vår by video

Torrevieja-ordføreren med klar beskjed til Vikingposten i dag - roste nordmenn.

Terje Aspdahl

Publisert 17. mai 2017 11:27

TORREVIEJA

Sammen med nesten 2000 nordmenn gikk Torreviejas ordfører José Manuel Dolón i 17. mai-toget som gikk gjennom sentrumsgatene. Det var en ny rute for året som fungerte perfekt.

– Vi ønsker nordmenns 17. mai-feiring hjertelig velkommen. Her i Valencia-regionen og Torrevieja er vi glade i fest og fiesta. Feiringen foregår i en avslappet og rolig stemning og med barna i fokus. Alle er glade og roper hurra. Hvordan kan noen synes dette er feil, spør ordfører Dolón. – Det er mange som burde heller ta lærdom av måten dere markerer denne viktige dagen for samhold og likhet.

Ordføreren holdt også tale til de fremmøtte på Paseo Vista Alegre hvor han gledet seg over at nordmenn fortsatt tok vare på sine tradisjoner selv om de er langt hjemmefra, og deler den med byens innbyggere samt viser frem litt av den norske sjelen.

To nye 17. mai-feirende av året er ekteparet Mia og Torstein Holand.

– Vi har feriert her i Torrevieja i mange år, men aldri feiret nasjonaldagen her. Når vi satt hjemme i Norge i forrige uke med slaps og regn tenkte vi at nei nå reiser vi til Torrevieja. Og det angrer vi ikke på, sier Torstein Holand  til Vikingposten.

Se video under her