– Nå er kassa tom

Har holdt corona-stengt i seks måneder.

Terje Aspdahl

Publisert 17. september 2020 09:52

TORREVIEJA

Tore Dale og hans to serveringssteder i Torrevieja, «Restaurant Henrik Ibsen» og «La Zupperia de Johnny», har denne uken vært stengt i seks måneder. 

Siden Spania stengte ned for et halvt år siden har Tore Dale holdt virksomhetene sine lukket og låst.

– Jeg forsøker å ikke være en pessimist, men en realist. Selv om vi ikke har lidd noen nød når det gjelder mat og drikke hjemme, er jeg dypt bekymret for økonomien. Det er ingen hemmelighet at kassa nå er tom, sier Dale fra trappa utenfor restauranten sin som neste år fyller 30 år.

Han har kassert både plan A og B i løpet av sommeren.Ikke den tradisjonsrike turen til Norge  og heller ingen åpning av «Supperian».

Dette er oppslaget i ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned som PDF gratis her 

– Men relativt små lokaler og med så store begrensninger på antall tillatte besøkende og avstand mellom bordene, er det ingen vits å åpne for meg. Selv om jeg vet jeg hadde hatt gjester hver kveld. Når jeg åpner betyr det at jeg må fylle opp to steder med mat og drikke. Det krever mer enn to bordsettinger på fire eller to bord i løpet av kvelden. 

Dale vil heller ikke starte opp som «fast-food»-restaurant når dørene åpnes.

– Min tanke ved restaurantdriften er at gjestene skal skal bli sittende, gjerne hele kvelden. Det er lite forenlig med å måtte ha en strøm av gjester ved få bord i løpet av kvelden for at hjulene skal gå rundt. 

– Vi jobber frem mot en åpning og jeg vet mange venter på å få komme på besøk igjen. Så problemet er ikke at jeg er redd vi ikke får gjester, men at vi ikke kan slippe de inn, sier Tore Dale, som har latt skjegget gro under de siste seks månedene.

– Jeg sa da vi måtte stenge ned, som er nøyaktig seks måneder i dag tirsdag, at jeg ikke ville barbere meg før vi åpner dørene igjen. Selv om tiden har gått forbausende fort, ser jeg jo på skjegget at vi har holdt lukket lenge, sier Tore Dale.