– Må bli flinkere til å bruke norske sykehjem i Spania

Høyre-politiker ønsker at ansatte informerer bedre.

Spaniaavisen

Publisert 16. juli 2009 01:09

ALFAZ

Afshan Rafiq og Oslo Høyre sitter med makten i Tigerstaden. De har reservert flere titalls plasser på sykehjem i Spania, men klarer kun å sende fire – fem pasienter nedover. Nå gir politikeren de ansatte mye av skylden.

Les også: Tviler på at Oslos sykehjem i Altea blir bygget

– Oslo kommune har reservert fem plasser på CAN Senteret (Bærumshjemmet i Altea), 28 plasser på Savia (La Nucia) og flere på Casaverde (Torrevieja). Frem til nå har de hatt en pasient på Savia og tre fra bydel Nordstrand på CAN Senteret. Er satsningen på å sende eldre til Spania en fiasko for Oslo?
– Jeg har rett og slett ikke noe godt svar på dette. Alt her er opp til de enkelte bydelene. Men jeg mener helt klart at de ansatte må bli langt flinkere til å informere brukerne sine om tilbudet vi har i Spania. Dessuten bør de selv sette seg inn i hva slags tilbud vi har i Spania, og den helsemessige gevinsten et slikt opphold har for eldre og syke.

Under sitt besøk på Bærumshjemmet ble Rafiq fortalt at de hadde utrolig gode resultater med rehabilitering.

Les også: Kollaps for norsk eldreomsorg i Spania

– De fleste pasientene fikk de tilbake i arbeidslivet. De ansatte i Oslo kommune har en markedsmessig jobb å gjøre, sier Afshan Rafiq til Vikingposten.

Tidligere denne uken gikk hun ut i norske medier og klagde på de lange helsekøene i Norge. Hun mener det står 85.000 nordmenn i helsekø i dag. Da de borgerlige regjerte var køen nede i 36.000 mennesker.
Det skjer samtidig med at Oslo kommune ikke klarer å fylle opp mer enn en brøkdel av sine plasser i Spania.