– Jeg kaller ham en mirakelmann

Karin Ustgård har slitt med vond rygg og hofte i årevis. Nå fester hun sin lit til laserbehandling.

Spaniaavisen

Publisert 28. februar 2011 20:37

BENIJOFAR

Karin Ustgård legger seg på benken for nok en behandling. Hun få først et snaut minutt med shock wave – hvilket er en svært konsentrert lydstråle som nedbryter slitasjegikt i ledd.

– Akkurat det gjør litt vondt, men det går veldig fort over. Når doktor Madsen kobler til laserutstyret er det helt smertefritt. Jeg kaller ham en mirakelmann, sånn føles det, forteller Karin Ustgård til Vikingposten BOLIG.

Klinikken til Hans Christian Madsen ble åpnet for omtrent et år siden. Han etablerte sin praksis i Benijofar etter å ha praktisert rundt omkring i Europa i mange år. Utdannelsen som kiropraktor tok han i USA. De fem årene studiet varte satte i gang mange prosesser i hodet på unge Madsen.

Les også: Klart for messehelg i Albir

– Kiropraktikk kan være så mye mer enn å knekke ledd. Jeg oppdaget laserbehandling en gang jeg fikk skadet øret mitt og ble døv på det. Jeg testet ut medisinsk laser på øret, og fikk etter et år tilbake hørselen. Dette ga meg blod på tann. Etter den opplevelsen har jeg utviklet behandling av whiplash, skiveproblemer i hele ryggsøylen, kne-, skulder- og hofteledd forteller Hans Christian Madsen.

Mange av pasientene har giktplager med skadede ledd som følger. Andre kan være beinskjøre. For disse pasientene vil det være umulig å få vanlig kiropraktisk behandling. Ryggen tåler ikke den manipulasjonen tradisjonell behandling består av. Pasientene er ofte også redde for denne typen behandling. Madsen kan ikke hjelpe alle, men gir før oppstart av behandlingen sin vurdering av hvordan dette kan utvikle seg ved hjelp av metodene han benytter.

Her finner du navn og telefonnumre til leger, tannleger, meglere, håndverkere – sjekk ut vår bransjeguide

– Ta for eksempel akutt skiveprolaps. Det er mye større sjanser for å forbedre tilstanden kraftig om pasienten kommer med en gang. Det sier seg nesten selv at det må ta lengre tid når prolapsen har sittet der en stund. Men jeg advarer mot å forvente mirakler. De fleste må ha mellom ti og 12 behandlinger i en intensiv periode for å bli bra. Deretter er det viktig med vedlikeholdsbehandling, påpeker doktor Madsen

Karin Ustgård har fått sin sjette behandling. Hun er allerede mye bedre, men hun velger å følge Madsens råd videre.

Trenger du leiebil i Spania? Gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Jeg forstår at hofta og ryggen min ikke kan bli tipp topp etter så kort tid. Når Madsen sier at jeg skal komme igjen hver tredje uke, eller hva det blir til, gjør jeg det. Og når han sier at jeg må svømme to til tre ganger i uka, så gjør jeg det. Men jeg tillater meg å glede meg til den første golfrunden jeg kan ta om noen uker, betror Karin oss.
Det er målet hennes. Å kunne spille golf og ta sykkelturer.
– Karin vil kunne få det aktive livet hun forestiller seg. Hun har hatt god bedring allerede. Bare hun sørger for å få vedlikeholdet hun trenger, kanskje resten av livet, vil hun få et godt liv, sier Hans Christian Madsen.