– Gleder oss til å komme tilbake

Norsk jazzband med opptredener på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 2. oktober 2014 09:29

TORREVIEJA/ALFAZ DEL PI

Velkjente Magnolia jazzband holder konserter i Torrevieja og i Alfaz del Pi.

Magnolia jazzband har eksistert i 43 år og ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas. Magnolia er et av få band som spiller New Orleans Revival Jazz. Musikkstilen fra 1940-tallet binder sammen tradisjonell jazzmusikk og rhythm and blues. 

Magnolia jazzband skal spille i Den Norske sjømannskirken i Torrevieja 21. oktober i forbindelse med kirkens 10-årsjubileum. Bandet har også leid kulturhuset i Alfaz Del Pi hvor de skal holde konsert 22. oktober.

– Vi gleder oss til å komme tilbake til Costa Blanca. Bandet spilte også i Sjømannskirken i Torrevieja for ti år siden. Det skal bli hyggelig å få delta på jubileet samt å holde konsert i Alfaz del Pi, sier Gunnar Gotaas, som startet bandet for 43 år siden og som fremdeles er en av musikerne.

Musikerne i Magnolia jazzband har gjort pilegrimsferder til New Orleans siden 1977, og flere av platene de har utgitt er spilt inn nettopp der. De har til nå gitt ut 11 plater. De har holdt flere konserter i Norge også sammen med mange kjente jazzsangere. I 1981 opptrådte de på jazzfestivalen i Molde sammen med jazzsangerinnen Lillian Boutté fra New Orleans.

Konserten i kulturhuset i Alfaz Del Pi onsdag 22. oktober starter klokken 20.00 og inngangsbiletten koster 20 euro.

Magnolias spanske impressario er Pablo Verdeguer White som driver Euro Music i Valencia.