– Et sted med mange muligheter

Prøver å selge nedlagt norsk sykehjem i Alfas del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 24. september 2015 09:31

ALFAZ DEL PI

Det norske sykehjemmet Finca el Romeral i Alfaz del Pi ble lagt ned i mars. Nå kan det bli solgt.

Carmen Sanz, fra advokatfimaet Carmen Sanz Abogados, har i 15 år jobbet som advokat for sykehjemmet. Hun sier til Vikingposten at styret nå går aktivt ut for å prøve å selge eiendommen, eventuelt leie den ut.

Finca el Romeral ligger sjarmerende til i Urbanización el Romeral i Alfaz del Pi (Alicante) og har blitt drevet som sykehjem siden 1997. Tomten utgjør hele 1400 kvm med et stort uteareale med svømmebasseng og boligen er fullt møblert med nytt profesjonelt kjøkken og enkeltrom og små leiligheter med plass til over 14 personer.

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her finner du oversikten

Etter nedleggelsen i mars har selskapet beholdt eiendommen og styret har nå bestemt at de ønsker å selge eller leie ut eiendommen. 

– Dette er et fantastisk sted med mange muligheter. Fincaen har en utrolig sjarm med en blanding av spansk og norsk stil. Om det blir salg eller utleie er egentlig uvesentlig. Det viktigste er at stedet blir brukt slik at det ikke står og forfaller, sier advokat Carmen Sanz Abogados, som er ansvarlig for salg- og utleievirksomheten.

Sanz understreker at stedet kan benyttes til noe annet enn et sykehjem.
– Dette er en unik plass med en sentral beliggenhet i et rolig område med mulighet for rekreasjon, samt utflukter til nærliggende fjellområder, strender og koselige pittoreske landsbyer. Et sted hvor man for eksempel kunne drevet en helserelatert privatklinikk med fokus på helse og god mat, sier Carmen Sanz og understreker at hun håper at nordmenn finner interesse for stedet.

Sykehjemmet Finca el Romeral eies av Østfold-kommunene Askim, Rygge, Skiptvet, Spydeberg og stiftelsen Sagenebjørka.

Sykehjemmet hadde 14 plasser og syv av plassene ble kjøpt av østfoldkommunene Askim, Rygge, Skiptvet, Spydeberg. De øvrige syv plassene skulle selges til andre kommuner og privatpersoner.

Finca el Romeral hadde også en rammeavtale med Oslo kommune som i liten grad ble benyttet.

1 2014 ble det solgt kun 1,6 plasser per døgn utover de syv plassene som østfoldkommunene bruker. Dette førte til sviktende inntekter og underskudd i regnskapet for 2014, og styret besluttet derfor å innstille driften fra 1. mars i år.