– Costa Blanca var et enkelt valg

Koret JAdaZZ jubilerer med tur til Spania.

Spaniaavisen

Publisert 5. oktober 2015 06:59

ALBIR/BERGEN

JAdaZZ er et blandet kor fra Bergen med over 60 medlemmer. Koret ble stiftet i 1990 og fyller 25 år i år. Jubileumsfeiringen har de valgt å legge til Spania.

Som kornavnet JAdaZZ indikerer er repertoaret jazzinspirert, men de synger også blant annet blues, negro spirituals og evergreens.
Dirigent og musikalsk leder Kristin Bergsvik Skilbrei har ledet koret fra 1993. Hun er utdannet faglærer i musikk fra Høgskolen i Bergen og er sanger, solist og pianist. I tillegg til å instruere og dirigere, står hun også for arrangementene.

TV, tolk eller taxi? Finn hjelp i vår bransjeguide

Gjennom flere år har koret hatt et samarbeid og holdt flere konserter i Bergens-området med Ytre Suløens Jass-ensemble. De har de senere årene også opptrådt flere ganger på Silda-jazz i Haugesund og medvirket på julekonsertene i Johanneskirken i Bergen med Hanne Krogh og hennes tre tenorer.

JAdaZZ har gjennom lengre tid hatt et meget godt samarbeid med pianist og organist Carsten Dyngeland også med hans egen trio og med Barbro Husdal som solist som er med på denne jubileumsturen til Spania.

Kor- og styremedlem i JAdazz Svein Olaf Eikner (74) har vært medlem i koret i 10 år og er en av 40 korister som sammen med to solister, dirigent og leder skal være med på jubileumsfeiringen. Han har i over 30 år drevet med musikk som musiker i storband og ser nå frem til å holde konserter sammen med sitt kor på her på Costa Blanca og til selve festen som blir en storslagen middag på en av Albirs beste restauranter.

Les også: Her møtes strikkeglade damer

– Vi har ikke opptrådt i Spania tidligere. Valget falt på dette flotte området fordi jeg og flere av kormedlemmene har vært her tidligere. I tillegg har vi hørt fra flere kor som har hatt veldig vellykkede opphold her i området, sier Svein Olaf Eikner til Vikingposten. 

Eikner sier koret gleder seg veldig til jubileumsfeiringen og understreker at de er godt forberedt til konsertene og at de innimellom konsertene kommer til å ta seg småturer i området.

– Høydepunktet blir konserten i Minnekirken i Villajoyosa søndag 18. oktober som blir en jazzgudstjeneste med innslag av andre sjangere. Den vil vare i litt over en time. De sjangerne vi representerer er svingende og fulle av glede og vi håper at mange nordmenn møter frem på konserten og også på konsertene vi skal holde i Albir, sier Eikner.