”Madde” på fotballskole i vinterferien

Madelene Olsen (17) er denne uken sammen med 16 andre nordmenn og spanjoler på fotballskole i La Nucia. Gjengen bruker skolens vinterferie til å bli bedre fotballspillere.

Spaniaavisen

Publisert 1. mars 2012 08:14

LA NUCIA

– Dette er kjempemoro. Alle guttene presser meg til å yte maksimalt på treningen. Jeg lærer masse nytt, og føler jeg blir en bedre fotballspiller denne uken, sier Madelene ”Madde” Olsen fra Alfaz.
Denne uken har hun trent sammen med 16 andre fotballspillere fra 13 til 17 år. Flesteparten norske elever ved DnsCB, men også fire-fem, spanske gutter fra Benidorm er med.

– Vi har et treningstilbud til disse elevene ved Den norske skole Costa Blanca til vanlig. Men nå som det er vinterferie falt dette bort. Derfor var vi noen foreldre og ansatte ved skolen som tok initiativ til tre ekstratreninger denne uken for de som hadde lyst, og som er tilknyttet sportsakademiet ved skolen. Spillerne trener fra 10.30 til 13.30 avbrutt av en lengre pause med enkel servering midt i økten. Vi har en spansk og en engelsk instruktør her. Dette gjør at elevene også får litt språktrening i tillegg til fotballen, sier Håkon Thon til Vikingposten.

Les også: Unge talenter smaker på proffdrømmen i Spania

For 35 euro får hver enkelt spiller altså tre økter av tre timer fordelt over tre dager. Det blir ni timer fotball i tillegg til den vanlige fotballtreningen med deres spanske klubber.
– Jeg er keeper på C.F. Alfaz sitt damelag, men håper å skifte klubb i løpet av kort tid. Benidorm frister med et bedre opplegg for oss damer. Før jeg kom ned hit til Spania sto jeg i mål på juniorlaget til Høybråten/Stovner.
Jeg skal spille med dem under sommerens Norway Cup. Men først er det treningen både denne uken og resten av sesongen. Målet mitt er å bli en bedre keeper i løpet av tiden min i Spania, sier Madde Olsen.

Den spanske instruktøren på fotballskolen og sportsakademiet er så å si ferdig utdannet trener på det øverste nivået i spansk fotball. Han har for tiden en 17 år gammel spiller på laget sitt i Benidorm som skal til PSG i Paris for prøvespill. Så kvaliteten på trenerne er det ingen ting i veien med.