”Grisete” 10-årsfest på Bar La Rosaleda

Merethe Grøtvik (43) startet opp restauranten sin i Torrevieja 2. juni i 2000. Lørdag skal tiårsjubileet markeres med skikkelig spansk grisefest.

Terje Aspdahl

Publisert 3. juni 2010 17:17

TORREVIEJA

– Vi begynte vel egentlig når alt var på topp. Jeg opplever det som at det var større omløp av både turister og spanjoler den gangen. Ikke minst fikk spanjolene det trangere økonomisk etter euroen ble innført. Det merket vi godt, mimrer Merethe Grøtvik.

Bar La Rosaleda er en trivelig bar eller restaurant. Merethe og gjengen hennes trekker til seg både skandinaver, engelskmenn og spanjoler. I dag har hun fire ansatte i tillegg til at hun arbeider der selv.

Les også: Gjør nye investeringer for spansk røykelov

– Etter så mange år her i Spania føles det ut som jeg har grodd mer eller mindre fast her. Jeg har også to barn i spansk skole. Det fungerer utmerket. Jeg blir nok værende her. Jeg har ingen planer om å slutte med dette, sier den jubilerende restauratøren til Vikingposten.

Bar Rosaleda har mange faste gjester gjennom året. Astrid Skau og Torbjørn Frantzen er noen av de mange stamgjestene.
– Vi har vært innom her siden starten for ti år siden. Det har skjedd mye positivt med restauranten løpet av disse årene. Ikke minst har de bygget ut et tak som er godt å gjemme seg under når solen blir for sterk. I tillegg har de basseng – en stor fordel når gradestokken kryper opp mot og over 30-tallet, sier Torbjørn Frantzen.

Les også: Trekker tilbake vannflasker etter giftfunn

De bor i nærområdet til restauranten. Det heter Rosaleda. Derfor bærer baren til Merethe samme navn.
– Dette er et flott område å bo i. Etter vår mening best i hele Torrevieja. Vi har et vennepar på besøk fra Norge om dagen, så det skal bli moro å ta de med på skikkelig grisefest til lørdag, sier Frantzen.

Noen konkrete planer for de neste ti årene har Merethe Grøtvik ikke.
– Vi vil fortsette med den litt uformelle stilen. Restauranten skal være barnevennlig, og vi vil holde prisene så lave som mulig. Nå håper jeg så mange som mulig vil være med å feire 10-årsdagen til lørdag, sier Merethe Grøtvik, som lover dette skal bli en skikkelig tradisjonell grisefest med grilling av gris, sangria og annet godt tilbehør…