Arkivet

Hurra, restauranten kan gjenåpnes før 17. mai


ORIHUELA COSTA

Etter en tid i tenkeboksen falt Primstad ned på at en åpning av restauranten er det eneste riktige.

– Altså, jeg kan jo ikke holde restauranten og uteserveringen min stengt på nasjonaldagen. Det har aldri skjedd tidligere og det vil ikke skje i år. Til tross for pandemien som herjer, sier en opplagt restauratør til Vikingposten.

Det har vært en lei og lang tid under portforbudet for Irene Primstad. Tankene har vært mange og vonde om hvordan hun skal drifte restauranten videre.

– Jeg ble først enig med meg selv om å åpne, så var også min servitør Claire enig med meg om at vi må begynne å ta hverdagen så smått tilbake. Derfor blir det åpning lørdag klokken 16, og vi holder åpent til klokken 20. Det blir en enklere meny enn vanlig, da jeg tar kjøkkenet alene og kun Claire som servitør. Så er det stengt mandager, inntil videre, sier Primstad.

– Dette handler kanskje mer om det psykiske enn det økonomiske. Selv om det fortsatt både er smitte og corona-syke pasienter ved sykehusene må vi begynne et sted og ved et tidspunkt. Jeg kommer til å være knallhard når det gjelder å følge de smittevernreglene som er gitt. Her blir det riktig avstand mellom bord og gjester, vask av hender og hansker ved toalettbesøk. Alle kan være trygge på at jeg ikke slipper opp på reglene og kommer til følge de til punkt og prikke. For min egen del har jeg fått meg helt ny «uniform» med både visir og munnbind når jeg åpner kjøkkenet mitt igjen. 

– Jeg har allerede får bestilling på 10 personer 17. mai. Det er jeg veldig glad for. Jeg må også få legge til at alle må bestille bord før man kommer på besøk - selv om det kun er en kopp kaffe man vil ha. Det er fordi vi holder kun 50 prosent av uteserveringen åpen frem til neste fase, fase 2. Og til slutt er oppfordringen min at alle må ta gjeldende regler på alvor og holde god avstand. Jeg tror ikke noen av oss vil tilbake til fase 0, avslutter Irene Primstad.

Les mer om:

Nyheter